~CEPAT KLIK LINK INI~

Thursday, September 20, 2012

Sambutan Septemberian Birthday..Lepas Ni Oktoberian Pulak!

0 insan terpilih
assalamualaikum.


dah lame rasanya tak update blog. tak tahu apa lagi yng nak diluahlan..kepala sekarang asyik pikir thesis jer. serabut otak. dengan kerja yang banyak dekat office. rasa macam dah bukan budak praktikal pulak..tapi seronok jugak sebab diberi kepercayaan oleh boss untuk buat satu benda tu kan. klau performance kita ok, maka peluang sangatlah cerah kan. he





disebabkan sheila tak tahu nk update pasal apa, so i decide nk tulis pasal majlis sambutan hari jadi for septemberian + open house di rumah akak. actually kan dah lama giler tak pergi rumah dia. almost 1 year kot. mna tak nya, bila ada event family dekat umah dia, mestii time tu sheila ada kat arau. hurm. disebabkan dh lama tak pergi, nampak dah maju sikit rumah dia tu. hehe

macam macam makanan ada masa malam tu. sate, spagetti and macaroni, rojak, puding roti, kuih muih and macam2 lagi. tapi seingat sheila just makan rojak and bape cucuk sate jer. lepas tu xlarat nak makan. uhuh..apa-apa pun, tak sabar nak tunggu untuk oktoberian pulak.hehe.sheila puny penutup bufday lah. hpefully tahun ni da best punya sambutan.kalau dulu kawan2 kat arau buat surprise, tahun ni kita tunggu dan lihat
ada ke orang nk sambut.hehe..padahal tak mengharap pun sebab dah biasa tak sambut..kihkihkih


 nota: first time update blog pakai tab..hehe :-D

Tuesday, September 11, 2012

Dapat Bergambar Dengan Artis Lahh Pulakkkk!

0 insan terpilih
assalamualaikum...


hari ahad lepas berlangsungnya persandingan artis adik kepada pemain bass kumpulan Hujan, Izzat Uzaini, Iza Liyana bersama pasangan Shariz Azman..persandingan di adakan di Dewan Wisma LJT di Taman Malawati..kalau kita tengok konsep dia ala-ala garden gitu kan..


me, ain (anak buah) and sis

ammar ziqry (anak buah)

si gemuk dan si kurus..hehe

kena jadi 'tukang bagi telur'

me and bro



zaman dah maju, xmain dah bunga telur..hehe..sangat cantik kan beg tu

pelamin pengantin
 nak di jadikan cerita, disebabkan abang kepada pengantin perempuan merupakan ahlu kumpulan Hujan, maka abang nye pon jemputlah geng-geng datang ke majlis perkahwinan ini. tak sempat noh and mizz nina nak pergi makan, dah kena serbu untuk di ambil gambar

bro and noh and mizz nina




oleh itu, saya pun ingin mengambil kesempatan jugakk..adoii pendeknyer..

Saturday, September 8, 2012

Dengan Hanya Cupcake, Anda Mampu Dapat RM 10 Ribu!!!

0 insan terpilih
assalamualaikum...

cuba tekan cupcake ini..tengok apa jadi!

firstly, sheila nak tanya..siapa yang read this blog tahu buat cupcake yang comel-comel bangat tu?? sheila nak mintak korang tolong buat satu cupcake yang sangat bernilai! dengan hanya cupcake korang boleh dapat RM 10 ribu tauu!!!wooowwww.!

sheila tau, ramai kat luar sana sangat kreatif and pakar dalam mereka dan menghias cupcake korang..ala bukan susah pon kan..kihkihkih..tapi ada satu syarat lah..tema untuk cupcake tu haruslah '1 MALAYSIA' barulah korang berpeluang dapat RM10 ribu..!

jadi, jom cepat buat cupcake anda!! mana tahu cupcake itu mampu buat anda seorang jutawan cupcake..lepas ini boleh terus bukak bakery..macam omputih tu..DC CUPCAKE..hehe..kalau nak tau caranya, click thisCUPCAKE..thank you!

cuba tekan cupcake ini..tengok apa jadii!!

Wednesday, September 5, 2012

Farid Kamil Selamat Bertunang Dengan Diana Danielle

0 insan terpilih
assalamualaikum..

ibu farid kamil menyarungkan cincin ke jari manis Diana

alhamdulillah, akhirnya pasangan pelakon terkenal, Farid Kamil dan Diana Danielle selamat melangsungkan majlis pertunangan pada ahad lepas. majlis pertunangan yang diadakan secara tertutup itu berjalan dengan lancar. diharapkan ikatan pertunangan ini akan berkekalan hingga ke jinjang pelamin.

Monday, September 3, 2012

Pengalaman Pertama Sambut Merdeka di Stadium Nasional Bukit Jalil

0 insan terpilih
assalamualaikum..

myself and dewi

hari jumaat lepas, Malaysia telah pun MERDEKA untuk yang ke 55tahun. buat pertama kali jugak sheila involve dalam memeriahkan sambutan kemerdekaan itu di Stadium Nasional Bukit Jalil. my boss give an order kepada semua trainee and practical trainee untuk wajib join this event. other staff pon boleh join jugak and bawaklah siapa-siapa yang korang nak.

actually kitaorang menyelit dengan budak KPT..haha..baju warna sama pulakk

kitaorang sampai di Stadium dalam pukul 6 petang and balik pukul 11 malam. teruja jugak dapat join event macam tu. terasa semangat patriotik semakin meluap-luap. bila duduk dalam stadium rasa macam tengok perlawanan bola lah pulak. kalau cakap pasal orang, memang dekat 200k rakyat malaysia ada dalam stadium tu. perghh memang ramai giler.

at this moment ramai yang dah balik..huhu

bila kat sana, dapat jugaklah berjumpa secara live PM and isteri betul-betul depan mata. yang isteri siap flying kiss kat sheila..hahhaa..then, jumpa Pandalela Rinong, Scha Alyahya, Lisa Surihani, Amber Chia, Yuna (sangat gorgeous), Awal Ashaari, Shaheizy Sam, Adi Putera, Fizo Omar, Hazama (sangat hensem diorang2 ini)


alhamdulillah, program berjalan dengan lancar, tak ada insiden gaduh-gaduh atau perhimpunan haram.  semuanya berlaku secara aman dan terkawal. hopefully jugak remaja-remaja tak terjebak dengan gejala negatif pada malam tersebut ok..

bersemangat mengibarkan Jalur Gemilang

I'M PROUD TO BE MALAYSIAN CITIZEN !!

Sunday, September 2, 2012

Perangai Manusia Yang Tidak Matang

2 insan terpilih
assalamualaikum...


sifat dengki, iri hati, jealous, annoying, perasan lebih, memang tak boleh lari dalam kehidupan seseorang manusia. sebab ia hanyalah sifat-sifat negatif yang datang dari mereka yang tidak matang dari segi pemikiran malah juga umur. bila sifat dengki atau annoying dah cukup menebal dalam diri, maka benda yang tidak betul pun akan direka-reka supaya nampak real. haishh tak paham lah dengan orang yang macam ni. memang boleh sangat jadi pelakon popular. kahkahkah

siapa yang suka bila ada orang cakap perkara yang tidak betul tentang diri kita kan. tak boleh tengok orang lain senang ataupun lebih dari dia. haishh..yang paling kelakar bila perkara yang dia cakapkan tu totally tak betul..kalau sheila memang dah gelak-gelak dah..lawak betul lah..ada ker yang asli dikatakan edit. entah pape jer!! itulah bila dah tak ada point, di cari benda yang entah pape tok jadi point! memang sangat tak matang. suka sangat buat cerita mengarut. sesuai sangat jadi tukang karut kat Karoot Komedia tu. hahahaa!


macam mana pulak kan kalau orang yang sangat hipokrit dan pretending jadi budak baik depan orang tua? perghh tu lagi parah. lagi-lagi mereka yang berpura baik sopan, menutup aurat di sini sedangkan di tempat sendiri terdedah sana sini..haiyaa..lebih baik tak payah tutup kalau hanya partime sahaja ea! nak sound orang yang tak pakai tudung sedangkan diri sendiri pun on off buat apa kan..bukan ker kita sebagai kawan atau sahabat nasihatkan mereka yang tidak betudung itu ke arah kebaikan bukan mengherdik atau merendahkan dia! sangat tak matang!

last point yang nak dihujahkan disini adalah tentang sikap seseorang yang sangat di manjakan oleh ibu bapa sampai tak tahu bersyukur atau menghargai orang tua. setiap pilihan orang tua itu ada berkatnya. kita akan mendapat restu dari mereka kalau kita ikut cakap mereka kan. ini tak, keras kepala sangat. inilah salah satu sifat bila kita terlalu dimanjakan oleh orang tua. bila tak dapat suatu benda, mulalah mengamuk satu badan! sangat tak matang!!


P/S: tak ada kaitan dengan yang hidup atau yang mati. maap kalau ada yang terasa! ini hanya nukilan berdasarkan realiti zaman sekarang..peace yaww!

Saturday, September 1, 2012

Beraya...Makan...Posing...Gambar...taraaa!!

4 insan terpilih


Assalamualaikum..

dah dekat 2 minggu umat Islam beraya. suasana pun dah semakin suram walaupun masih ramai lagi yang ambil kesempatan untuk buat open house. lagi-lagi semalam 31 ogos start cuti sampailah ahad ini, so ramai yang berpakat untuk balik kampung semula, sambung beraya..hehe..

with my sis

sheila pulak, semalam tak dapat join family konvoi beraya dekat Negeri Sembilan, Kuala Lumpur and Klang sebab terpaksa ikut cakap boss join meriahkan Merdeka dekat Stadium Bukit Jalil. haiyyaa boss, nasib jer saya ni budak praktikal, so kenalah ikut cakap boss..kalau tak, memang saya dah ikut diorang kutup duit raya dah..hehe..
baju tu besar membuatkan saya nampak gemuk!!

eh, jangan tak tahu, sheila masih lagi dapat duit raya tau. tapi dah kena warning, tahun depan no more duit raya sebab dah bekerja..hurmm tapi makcik pakcik akak abang sekalian, saya masih belum berkahwin so kenalah dapat duit raya jugak kan??? hehhe..
model kain sampin..(abaikan baju berkedut tu..

bagi sheila raya tahun ini tak dalah meriah sangat pon. mungkin sebab tak dapat duit raya banyak sangat kot..hehe..tapi seronok jugaklah bila ada kawan sekolah rendah datang beraya dekat rumah. lepas tu, dapat join open house yang company buat. seronoklah bila bab-bab makan ini kan. 

model kampung..hehe
sekarang sheila punya berat dah naik 2kilogram. aiyaaa! ini yang tak suka sangat. first time dapat 42.4 kg..haha..patutlah badan ni dah terasa berat sangat jer. tak boleh jadi ini. misi selepas ini adalah turunkan berat  badann!!yeehaa!

with my bro
model kerusi..huwawaw

jadi dekat sini adalah sheila update sikit beberapa gambar masa beraya dekat rumah sendiri, rumah maklang dekat ampang and rumah paklong dekat melaka. 
Mintak maapp., gambar senget..dah betulkan pon tetap senget..kahkahkahh..(me yg purple)
hari khamis lepas sheila ada join open house yang dibuat Sime Darby di Sime Darby Convention Centre, KL. perghh banyak giler sheila makan. memang masa tu tak usik nasi langsung. first sheila makan kambing golek, tak tahulah bape kali diorang refiil kambing tu..then, makan satay, desert yang sangat sedap..dapat cuci mata lagi..haha..bila dah terlalu kekenyangan makanya, nak balik opis pun rasa macam malas. nak buat keje lagilah mengantuk. tapi kena jugak setelkan kerja hari tu sebab isnin ni kitaorang akan berpindah ke opis baru!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA