~CEPAT KLIK LINK INI~

Saturday, August 22, 2009

pakcik oh pakcik...

tanggal 21 haribulan 8 tahun 2009 merupakan hari yang sedikit malang bagi cla...huhu.sedih nk ceritakan..mase ari tu, cla ngan membe nk kuar nk g beli tiket bas tok blik merdeka 2..so membe cla yang bernama fara 2 pon p la sewa kete..dia pon sewa la kereta kat seorang pakcik yang bernama xtau memandangkan pakcik 2 wat servis sewa kereta kat uitm ni...dari mane pakcik 2 datang pon xtau..hehe

nk memulakan cerita, kitaorang pon tggu la pkcik 2 anta kereta pada pukul 11 am memandangkan kitaorang memang nk sewa kereta pada waktu tersebut..(skema tol ayat cla huhu)..sebelum 2 pakcik 2 suro la fara ni g fotostat ic n lesen dia..agknya tkot fara ni xda lesen kot..yela t mana tau tetiba saman pon sampi kat uma dia, tercengang plak dia nnti kan hehe..

so kitaorang pon tggu la pakcik 2 datang anta kereta..tggu punya tggu dia xsampai-sampai gak..so fara pon kol la pkcik 2..

fara: pakcik saya orang yang nk sewa kete pakcik kol 11 arini..
pakcik: oo..tp kul 11 dah da orang nk sewa la..
fara: saya la orang yang nk sewa kete pakcik ni..
pakcik: oo yeke...ok tggu jap g pakcik sampi..tggu kat pondok pakguard bawah 2 ea..
fara: ok pakcik..
kitaorang pon tggu la pakcik 2 kat bus stop bawah 2..ramai gak student kat bus stop 2..yela ramai yang nk blik ke kmpung..huhuh..sedihnya xdapat blik uma..ni sume test punye pasal..xpe sabar jela ea cla oii..mggu depan kan blik..hehe..emm disebbkan kitaorng lame menunggu, fara pon kol la pakcik 2 blik..pastu pakcik 2 suro kitaorng tggu kejap..lambat tol la pakcik ni..huhu..
dalam beberapa minit dia pon sampai dengan menaiki kereta iswara aeroback berwarna oren..kami pon g la naek kereta 2..tapi ape yang pelik nyew da budak pmpn ni pon naek kete 2 same ngan kitaorg..cla pon pelik.upenye budak 2 pon da kol pakcik 2 suro anta kan g bus stand..so kitaorang pon ikut jela..
pastu fara pon berborak la ngan pakcik 2..cla dengar jela dorang ni bercerita..pakcik 2 cakap dia terpaksa amik ank kawan dia ni dari skola..so bile sampai kat skola 2 cla ingatkan sorng jew..upenye da 4 orang..adoii terpaksa la cla berhimpit ngan budak2 kecik ni anak budak pmpn yng nk p bus stand..sakit betul badan cla..nasib bek cla ni kecik..n nasib bek gak xjauh uma budak2 2..
pakcik: awak nk p mane?
fara: emm saya nk sewa kereta ni pakcik..
pakcik: oo nape xcakap..kereta sewa 2 da kat masjid..
fara: (eii pakcik ni..aku dah kol semalam xkan dia dh lupe kot..tension2)
pakcik: kamu nk p mane?
fara: saya nk p bustand, giant, celcom centre..
pakcik: oo..
sampai saje di bus stand, budak td pon tanya la pakcik 2 bpe rm..cla dah nmpk budak 2 kuarkan rm2 sebb 2 normal price klu nk g bus stand..tapi malangnya cla n dia terkejut beruk sebb pakcik 2 cakap rm15!!
pakcik: rm15 dik (dalam nada yg rendah)
budak pmpn: bape pakcik? (nk dapatkan kepastian)
pakcik: rm15..
bdk pmpn: alamak pakcik..saya xcukup duit la..da rm12 jew..
pakcik: emm xpela baki dia lenkali jew..
bdk pmpn: emm ok..(nada sedih)
pakcik: emm kamu pon trun cni ea..t saya suro anak
saya anta kereta kat cni..awak tggu cni ea
fara: hah?..t anak pakcik anta kereta cni?
pakcik: aah..kamu tggu jew..t saya suro dia anta cni..
fara: (adoii..cmne ni..)emm ok la..
pakcik: kamu pon rm15..
fara: hah??rm 15?
lepas fara hulurkan duit 2..kitaorng pon kuar dengan rase xpuas ati langsg..dah la kene tggu kat bustand..pastu kene bayar rm15 plak..rm15 tu dah bersamaan dengan 2 jam lebih klu pakai kereta sewa..tapi ni bru 15 minit dari uitm ke bustand..dah kene bayar rm15..klu tau camnie..baek kitaorg naek bas..huhu..
pastu kitaorang pon p la beli tiket..pas dah beli tiket kitaorang pon tggu la anak pakcik 2 anta kereta..tapi cla pelik lagi..klu anak dia anta kereta..kitaorg plak nk sewa kereta 2, t anak dia nk blik naek pew..???adoii..lagi satu masalah..
lepas dah tggu dekat 15 minit fara pon kol pakcik 2 lagi..
fara: pakcik da x kereta?
pakcik: alamak sowi la nak..kereta 2 xda sape nk antakan..
semua yang da kat cni xda lesen..anak pakcik plak kuar..
fara: oo yeke??(nada sedih)xpela pakcik..
pakcik: sowi ea nak..
fara: xpe..
fara pon cerita la kat cla pe yang pakcik 2 cakap..terus cla sedih..macam nk ngs tau..tahan jew..yela semua plan cla nk g giant, celcom centre semua terkubur..huhu..sedihh..kitaorg pon memikirkan cne nk pegi billion ni..naek teksi ke bas..huhu rase nk menjerit jew kat ctu..nni sume pakcik 2 pnye hal..disebabkan dia yang pelupa kitaorang plak yang terkandas kat bus stand..huhu
disebabkan mase dah time dekat kul 12, cla pon ajak la fara naek teksi g billion..mood memg dah xda lagsung time 2..sume pakcik 2 punye pasal..fara pon perasan yang cla marah2 jew..abis sume yang kat ctu cla marah..
akhirnya bile smpai kat billion, cla pon beli la pe2 yang cla nk..tension betull..disebabkan tension cla pon beli la macam2 makanan..padahal sok dah pose..huhu..serupa jew semalam kitaorng naek teksi..pasni dah xmau sewa ngan pakcik 2 lagi..disebbkan pakcik 2, kitaorang semua susah..huhu.
p/s: jangan sewa kereta ngan pakcik yang xtau namenye ni..hehe..lupe la name dia pe..menyusahkan orang jew..

3 insan terpilih:

ziEra said...

sabo jela cla ye..he3,

kaizer said...

hahaha...
mmg ari mncabar bg ktorg..
nk mention nme pkck 2..
nme die PAKCIK KASSIM..
PAKAI KETE ISWARA AEROBACK OREN..
ALA2 SPORT R KETE 2..

Ktorg dh trkena..
korg ble plak???
HAHAHAHA....

fideila said...

sedih saya...sabo jela..pasni kitaorang nak boikot gerai pakcik 2 kat bawah..gerai no 6..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA