~CEPAT KLIK LINK INI~

Tuesday, April 24, 2012

Bank Rakyat offer praktikal di syarikat mereka

assalamualaikum

 

alhamdulillah baru-baru ini sheila dah dapat panggilan daripada salah satu syarikat yang sheila mohon untuk latihan praktikal. Bank Rakyat dah call hari tu tanya setuju tak nak terima, sebab kalau setuju diorang nak offer letter.

perasaan masa tu memanglah excited and gembira sangat sebab panggilan daripada syarikat-syarikat memang di tunggu tapi bukan dari Bank Rakyat. huhu..sheila dah tahu kalau dapat kat Bank Rakyat memang akan kena duduk dekat headquarter dan bukan di branch. yelah, sheila kan apply for Human Resource kan. kenalah duduk dekat headquarters.

yang merungsingkan sekarang adalah lokasi HQ itu terletak dekat Dataran Merdeka Kuala Lumpur. jauhhh tuuuu...macam mana nak pergi kerja. kalau dekat bolehlah naik motor atau ktm. tapi ni jauh sangat lah pulak. allowance memang dia sediakan. cuma tak banyaklah..memang perit jugak kalau nak tampung kos hidup dekat situ. mana cukup. nak bayar duit sewa rumah lagi kan kalau berhajat nak menyewa..huhu

 
HQ BANK RAKYAT

lain yang ditunggu lain pulak yang dapat..hurmm..susah jugak kan nak dapat tempat praktikal ni. belum lagi nak apply for job nantikan..adoyaiii..sekarang pon sheila kena apply tempat lain lagi walaupun dah banyak company sheila apply..huhuhu..terpaksalah hantar banyak permohonan sebab possibility untuk salah satu tu terkena mungkin tinggi kan.

so, kepada yang tengah apply or tunggu tempat praktikal tu gudluck untuk korang. moga kita semua dapat tempat kan..mungkin sheila terlalu memilih company tu yang susah sikit. yelah kalau boleh sheila nak pilih company yang dah well established so that possibility untuk di serap tu mungkinlah ada kan..sama-samalah kita berusaha yer..chaiiyookk!

3 insan terpilih:

Anonymous said...

bukan senang nak buat intern skrg.. u are very lucky bank rakyat offer u.. the most profitable bank in malaysia, as they give bonus up to 16 months to their staff.. so kalau dah dpt intern kat sana, possibility nak mintak kerja kat situ pun tinggi..

anyhow, gudluck and do ur best..

-bank rakyat ex-staff :)

Anonymous said...

mcmne nak apply internship kat bank rakyat? postal atau online? brpe elaun bank rakyat ye?

hazwan saniy said...

Saya igt nk wat prktikl kt sana.. Tapi nk tau cara nk mohon.. Cmne ye? Minta tolong bg bgtau sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA