~CEPAT KLIK LINK INI~

Friday, August 24, 2012

Filem SAM (Saya Amat Mencintaimu) memang psiko, boleh sakit mental tengok

assalamualaikum..


semalam sheila berkesempatan tengok filem SAM (Saya Amat Mencintaimu) arahan Syafiq Yusof Haslam yang baru berumur 20 tahun, kalau tak silap lah kan..actually sheila nak tengok cerita The Expendables 2, tapi selling fast pulak tiket dia, yang ada pun seat depan sekali, taknaklah kalau nak kena mendongak jer kan. kang bila kuar pawagam, leher dah macam zirafah pulak..haisyyy..so decidelah tengok filem SAM (kononnya support filem Malaysia..hehe)


at first tengok filem tu rasa macam sweet-sweet jer lakonan Shaheizy Sam sebagai Sam dan Lisa Surihani sebagai Lisa. Neelofa pun ada berlakon jugak sebagai Zura tapi tak membantu pun..hahha..Shamsul Yusof pula sebagai Jeff..


dalam filem ini, Sam and Lisa pasangan kapel yang dicemburui oleh ramai staff lelaki dekat ofis mereka. semua macam tak puas hati bila Sam jadi pakwe Lisa. kemudian muncul Haikal lakonan Azad Jasmin yang macam orang paranoid suka giler dekat Lisa ni. sampaikan dia bergaduh dekat ofis and bersumpah akan bunuh Sam. then, muncul pulak Jeff, pakwe lama Lisa yang bekerja sebagai co-worker kepada Sam. 


masa awal-awal tu macam best, bila dah last-last rasa macam mengarut pulak sebab ada scene bunuh-bunuh. mula-mula ingatkan Haikal yang nak bunuh Lisa dengan Sam. tapi rupa-rupanya semua tu khayalan Sam. dia ini ada penyakit mental. dia tak sedar apa yang dia buat. dia sangkakan dia kena pukul dengan Haikal, tapi rupanya dia berlawan sorang diri, dia yang pukul Lisa and dia yang pukul diri dia sendiri..orang ada penyakit mental kan. 


at last, Lisa di tikam Sam dan Sam pulak ditembak polis. huwawa..hero and heroin matilah pulak..kalau tengok adegan antara 'Haikal' dengan Sam tu dah macam cerita omputih. yang pembunuh tu pakai topeng sambil seret batang besi. macam Freddy Krueger pulak. tak pon macam Friday 13th tu. hehe..memang psiko giler Sam dalam ni. hehe..tapi yang sheila suka bila dengar lagu nyanyian Anuar Zain tu. tak tahu apa pulak taju dia. anyway, sebagai filem pertama arahan pengarah muda ni, sheila rasa not bad lah..boleh di improve lagi..hehe



2 insan terpilih:

Kakiwayang said...

alamak..kantui jalan cerita..haha..anyway best kan filem neh...lain dari yang biasa2 tu..

jemput comment tentang filem ni di review kami di Kakiwayang.com juge...

Cik Cyida said...

WWAAHH.. macam best jek! heheehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA