~CEPAT KLIK LINK INI~

Wednesday, October 19, 2011

UiTM nombor 600 di antara 3000 universiti di DUNIA.

assalamualaikum.. ^_^


selama 3 tahun setengah aku sudah menuntut ilmu di Universiti Teknologi Mara.terasa sekejap sahaja masa berlalu. lagi 1 tahun, maka tamatlah kontrak aku sebagai seorang pelajar di sini. huwawa

masa kecik-kecik family and cikgu-cikgu selalu tanya nanti dah besar nak belajar dekat universiti mana. tanpa berfikir panjang terus bagi jawapan. saya nak belajar dekat UITM cikgu. kenapa uitm yang di sebut, bukan UKM ke, UM ke, UPM ke. boleh dikatakan masa zaman kecik, ITM lah satu-satunya universiti termasyhur yang ada kat Malaysia ini.

jadi, bila dah besar ini aku rasa macam berbangga sebab akhirnya impian aku untuk belajar di UITM tercapai juga. kadang-kadang ramai orang luar cakap graduan UITM terlalu ramai dan tak berkualiti. tak setaraf graduan dari UM atau UPM. tapi tapi tapi, universiti mana yang aku sebut dulu masa kecik?? UITM kan..so bagi aku, UITM is the best university among others! korang nak bangkang ke apa ke, aku tak kisah. yang penting I'M PROUD TO BE UITM STUDENT!

lagi satu benda yang menguatkan kebanggaan aku terhadap UITM ini ialah, ia sudah tersenarai di nombor 600 di antara 3000 university di seluruh dunia tau. so bangga ke tak?? UUM pun tak tersenarai tau..jadi mohlah kita pakat ramai-ramai masuk UITM..hehe

jangan sekali-sekali memandang rendah graduan dari UITM ini. banyak dah tokoh terkenal sudah UITM lahirkan. jadi tiada lagi keraguan..UITM DI HATIKU lahh! hehe

okay, now, sudah tamat sesi mempromote UITM. adik-adik lepasan SPM, MATRIK DAN STPM..meh join UITM sama-sama okayy..gerenti tak menyesal. dah lah yuran murah, dapat elaun lagi nanti. dapat baucar 200 untuk beli buku. so, no doubt okay! hehe..till the end..bubyee..

1 insan terpilih:

namaberita.com said...

UITM Memang BEST !

Singgah & Follow sini ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA