~CEPAT KLIK LINK INI~

Friday, May 18, 2012

LEGOLAND Malaysia - harga tiket sangat mahal

assalamualaikum..


tidak lama lagi, Malaysia akan mempunyai satu lagi theme park yang diberi nama LEGOLAND Malaysia yang terletak di Nusajaya, Johor. Legoland ini menyasarkan pengunjung dari Malaysia dan juga Singapura kerana kedudukannya yang berdekatan dengan negara jiran itu. tidak hairanlah kalau pelancong dari Singapura ataupun Indonesia akan semakin bertambah di Malaysia nanti.



bukti menunjukkan yang Legoland menyasarkan pengunjung dari Sinagapura adalah dengan melihat harga tiket yang ditawarkan.


TicketReg. price
Special Promotion Price
(For a limited time offer)
Online
(Coming Soon)
1-Day Ticket Adult (12-59)
RM 140RM 96 / SGD 40 *-
1-Day Ticket Child (3-11)
RM 110RM 70 / SGD 29 *-
1-Day Ticket Senior (60+)
RM 110RM 70 / SGD 29 *-

*Single day ticket can be purchased now at:

Raffles City, Singapore: 25th May 2012 - 24th June 2012, 10am - 9pm.

Iskandar Malaysia Information Centre (IMIC), Danga Bay: Every Saturday and Sunday from 2pm - 7pm (starting 28th April 2012 onwards).

*Same bulding as Kong Inn Seafood Restaurant and near Lazio Italian Restaurant.

Use the LEGOLAND Annual Pass on all days of regular park operation including weekends, public and school holidays at LEGOLAND Malaysia for a full 12 months. At the LEGOLAND Ticketshop you can save MYR30 / SGD13. Hurry, limited time offer.

Ticket       

Reg. pricePromotion price
LEGOLAND Annual Pass
(Adult, 12-59 years old)

RM275 / SGD115RM245 / SGD102
LEGOLAND Annual Pass
(Child, 3-11 years old)

RM210 / SGD88RM180 / SGD75
LEGOLAND Annual Pass
(Senior, 60+ years old)
RM210 / SGD88RM180 / SGD75





jadi, kalau dapat masuk sekali seumur hidup kat dalam Legoland tu pun jadilah kan. hehe..memang seronok giler lah kan..kalah Genting Highlands macam ni.bukan setakat kanak-kanak jer seronok, orang tua pun seronok nak main permainan dalam tu. hehe..kalau tengok harga tiket tu, rasa memang berbaloi kot kan. memang terbuktilah diorang target warga Singapura untuk  berkunjung ke sana. start dari sekarang kenalah mula mengumpul duit kawan-kawan sekalian..

Legoland ini akan mula di launchkan pada 15 September 2012..untuk maklumat lanjut atau ingin menempah tiket dan menjadi pengunjung terawal, bolehlah berkunjung ke website ini LEGOLAND.

2 insan terpilih:

Syukri Mohtar said...

mungkin sebab international nye theme park..sebab tu la mahal kot..sekali pegi jadi la kan..haha.

Shafika Syuhada Rosli said...

nak pulangkan balik modal yg diorang dah lego kot.. errrkk... :3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA