~CEPAT KLIK LINK INI~

Tuesday, July 17, 2012

TUTORIAL: mencari past year exam paper khas untuk pelajar UiTM

assalamualaikum..

oklah, actually entry kali ini sheila nak buat tutorial sikit..sebelum ini sheila ada buat tutorial macam mana nak cari journal especially untuk student uitm kan..so kali ini sheila nak buat tutorial macam mana nak cari past year exam paper pulak..

semua student especially uitm wajib cari past year exam paper sebab kadang-kadang lecturer akan gunakan untuk buat assignment, latihan ataupun rujukan bila exam dah around the corner. macam sheila ini, setiap kali exam sheila memang suka carik past year sebab nya kemungkinan besar soalan exam akan berulang-ulang jadi kalau bernasib baik, kita memang dah boleh jawablah..tu tips dari sheila lah..hehe..jadi sekarang mari kita mulakan tutorial kita pada hari ini.

1. pergi ke website UiTM LIBRARY
2. carik link yang bertulis EXAM PAPER EQPS


3. tekan link yang bertulis KOLEKSI EQPS dan masukkan nombor matrix di ruang student id dan ic korang 


4. tekan SEARCH ALL QUESTION PAPER
5. masukkan COURSE CODE (kod subjek) di ruang yang di sediakan. contohnya HRM654..
6. pilih YEAR yang anda inginkan (dari tahun 2005-2012), contoh 2010 
7. pilih SESSI 1 (april 2010) & SESSI 2 (oktober 2010)...bagi tahun 2011 sessi 2 oktober tidak ada kerana pada masa tu uitm bercuti 4 bulan (setiap tahun ada dua sesi, april dan oktober)
8. untuk lihat exam paper semasa intersesi (short course), pilih SESSI MAC atau SESSI MAY
9. selepas itu akan keluar link untuk mengdownload..dan bolehlah mula mengdownload exam paper pilihan anda..

~ SELAMAT MENCUBA~

4 insan terpilih:

kopakobana86 said...

thanx for the info

esan isa said...

thanks babe for info

AfiffMS said...

Syukran kerana sudi share pautan akses ke halaman soalan past year uitm.

Anonymous said...

thanks awak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA