~CEPAT KLIK LINK INI~

Tuesday, March 30, 2010

fiesta filem digital malaysia 2010 (DFF)


Adakah anda ingin menjadi pengarah filem?? Ingin tahu caranya?? Senang sahaja..Mula-mula kenalah masuk dulu pertandingan Filem Digital Malaysia 2010 (DFF). Dalam pertandingan ini, peserta diminta menghasilkan sebuah filem pendek. Dalam pertandingan ini juga, semua golongan terutama pembikin filem semi profesional dan pelajar ipt boleh masuk bertanding.

Kepada sesiapa yang berminat, bolehlah hantar penyertaan filem pendek masing-masing bermula 15 mac lalu sehingga 16 april ini..(masih sempat lagi ni)hhuhu. Pada peringkat akhir nanti hanya 10 finalis bakal dipilih ea. Nagi peserta yang berjaya mereka akan mendapat tunjuk ajar daripada mentor-mentor yang berkaliber untuk membantu mereka memantapkan lagi filem mereka itu.

Tujuan diadakan pertandingan ini adalah untuk mendidik pembikin filem berpotensi di negara ini menghasilkan produksi video digital menggunakan format AVCHD dalam rakaman definisi tinggi. Untuk maklumat lanjut kamu semua bolehlah click sini.

Hadiah yang disediakan sangat la menraik ea adik-adik semua. Jadi kepada sesiapa yang bercita-cita nak menjadi pengarah yang terkenal seperti David Teo, Ahmad Idham boleh masuk pertandingan ini sebagai langkah pertama. Selamat maju jaya!!

0 insan terpilih:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA