~CEPAT KLIK LINK INI~

Friday, May 21, 2010

Lori terbalik menyusahkan orang lain dan menyesakkan jalan

apa korang akan buat bila nampak sebuah lori terbalik di atas jalan raya. maybe ada di antara anda akan berhenti dan melihat apa yang telah berlaku dan cuba tok buat-buat menyibuk kat situ. atau anda akan meneruskan perjalanan kerana sakit punggung and kaki tekan brek sebab jalan jem hanya disebabkan sebuah lori termasuk dalam longkang.isy2.

tapi apa akan anda buat bila nampak sebuah lori yang membawa muatan beribu-ribu kotak beer terbalik di atas jalan raya??adakah anda akan mengutip botol-botol beer yang tak pecah lagi atau sekadar melihat sahaja??



apa pula yang akan anda lakukan jika anda sedang melalui sebuah highway yang sesak dan rupa-rupanya ada sebuah lori terbalik di hadapan. yang palik tragik nya adalah lori itu membawa muatan berjuta-juta ekor lebah..eii seram.lebih baik kita tutup cermin rapat-rapat..huu


apa pula yang korang akan lakukan bila melalui sebuah highway dan jalan sangat lah sesak and kita pulak dah terlambat nak ke tempat kerja hanya disebabkan sebuah lori terbalik. yang lebih dasyatnya adalah lori yang terbalik itu membawa muatan ALLIGATOR..arghhh!!! nak patah balik tak boleh so terpaksa redah jela. tapi jangan tutup mata. kalau tak bertambah banyak la kereta accident nanti.hehe

alligators in truck

kalau korang melalui sebuah jalan dan jalan tu sekali lagi jem disebabkan oleh lori terbalik lagi apa yang korang akan buat??marah driver tu sebab tak bawak lori betul-betul atau buat dek jew?? macam mana pulak kalau lori yang terbalik tu bawak muatan berjuta-juta buah orange??wah kalau aku, sampai je kat situ aku bukak pintu, kutip oren jela..haha


tak tahu la apa nasib korang kan, bila jalan sesuatu tempat je mesti ada lori terbalik. malang betul lah..hmm..macam mana pulak kalau lori yang terbalik tu bawak beribu-ribu keping LOTERI?? ha..bagi yang Islam jangan lah gatal tangan nak kutip pulak. memang la kamu tak beli tapi kalau kutip dikira haram jugak..hhuuuhu. ntah-ntah ada diantara tiket yang kamu kutip tu adalah jackpot siapa tahu..hehe


what would you do if the highway that you use are jammed??(ceh cakap london lak)uhhu..bukan jem biasa sebab ada kura-kura lintas ke hapa. tapi disebabkan lori terbalik lagi sekali. tapi lori yang terbalik ni bukan calang-calang punya lori. tapi lori ni bawak CASH!!! arghhh pakcik kayo!!! huhuh..agak-agak korang nak kutip ke tak ek??kalau tak kutip membazir pulak. kalau kutip rasa macam jahat pulak. dibuatnya duit tu nak buat derma ke..tapi kalau dah rezeki depan mata sapu jelaa..hahha


so, berdasarkan situasi di atas, agak-agak korang nak buat apa??jujur ea..hehe

4 insan terpilih:

Fathi Adha said...

kalau duit, oren boleh la amek...
klu spesis buaya tu... moleknya bela lah... ehheee...

:)

BudakHitam said...

yang last sekali tu duit bersepah ke? kalau duit saya akan melakuakn perkara yang sama=)

Sir Marcello said...

ek..pic last tue duit ke? if, yes..wa tolong tanpa niat len :)

rammyd said...

ambek yang bermanfaat sahaja (duet, makanan, @ apa2 yang boleh guna) rezeki bergolek namanya tu. bhahaha :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA