~CEPAT KLIK LINK INI~

Thursday, May 26, 2011

cara nak tarik pembaca ke blog kita

how to make others like our blog..ha itu dalam kata omputihnya lah ea. tapi sebelum itu, assalamualaikum semua.  berbalik kepada soalan tadi macam mana nak tarik perhatian orang lain datang ke blog kita ea? adakah kita kena mengampu setiap orang suruh datang, atau tarik perhatian orang lain menerusi entry yang kita buat?


kadang-kadang aku kepingin juga nak ada ramai visitor sampai mencecah beribu-riban. dapat BE selalu. macam-macam usaha sudah di lakukan, tetap jugak tak dapat. apa yang kurang nya ea? mungkin gaya penulisan aku yang sangat bosan kot. hahaha..yang itu aku akui sebab aku bukannya di lahirkan untuk menjadi penulis terhebat pun.


kalau pergi blog orang lain rasa macam best je dia tulis. walaupun biasa-biasa tapi sedap di baca. korang rasa blog aku ini best ke entah pape? ada juga blogger tarik perhatian readers lain dengan buat giveaway lah competition lah tutorial lah. mugkin itu salah satu cara untuk tarik pembaca kan.

kalau nak suruh aku buat giveway ke, memang tak beranilah, sebab aku takut nanti syok sendiri je. tak da orang nak masuk.huhu..malu je den nanti..mungkin jugak aku ni malas nak blogwalking kot, sebab tu ramai tak tahu kewujudan aku. hehe..


bukannya aku malas, cuma kurang rajin. tapi aku bukanlah sombong sangat tak pergi blog orang lain. aku ada jugak pergi. comment kat blog diorang semua, tapi biasalah orang popular mana yang nak ikut orang tak popular kan..aku bukan maksudkan aku ini orang popular, tapi blogger popular di luar sana mungkin tak pandang sangat blogger picisan macam aku ini..hehe


tapi, aku tak kisah. yang penting aku tak fitnah siapa-siapa dalam blog ini. kalau tak suka, jangan baca. kalau suka follow lah ea. hehe..tak lama lagi aku dah nak kerja. so, masa untuk blog terpaksa di kurangkan lagi..hurmm. nak buat macam mana, demi sesuap nasi ku sanggup berkorban..wish me luck okay..

6 insan terpilih:

man yusoef said...

its normal...semua blogger bermula dari bawah....smoga terus berblog dgn jayanye..hehe

Lady D said...

hai dear~~~~

kalo awk ni blogger picisan..sy lagila..huhu pic pon xde..=)..its ok je..mgkin kite rase xde org nk bace kn..tp saya bace, so mgkin kte xtau de org bace page kite..cume die xtinggalkan jejak je..=)

♥SyilaSyira♥ said...

sabar ye...semoga lepas ni ramai yg berkunjung. sama2 kita cuba menaikkan trafik ye

fideila said...

man: yes its true, maybe kena tukar gaya ni..huhu

lady: tq! takpe, selalu think positive..hehe

syila: tq! aminn..selalu-selalulah datang ke blog ini..

Cite sket said...

thanks..harap dapat bagitau lagi pasal nie..

halimatul azmi said...

same with me...huhuhu...sedey..janji kita happy :) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA