~CEPAT KLIK LINK INI~

Thursday, August 4, 2011

aku beli cermin mata baru..yeayy!

assalamualaikum..kalau tak jawab aku merajuk kang, kalau jawab aku sayaaaangg..hhehe..actually hari ini aku cuti itu yang happy sekejap..release sikit mata aku dari tengok buku-buku yang banyak..hehe..tengok buku pun boleh sakit mata ke??

okay, sebut pasal mata, hari ini aku keluar dengan kak mona..tujuannya adalah nak buat cermin mata baruuuu!! hehe..suke suke...sebenranya dah lama niat nak buat cermin mata baru ini, cuma tak ada masa jew. so bila masing-masing dah cuti, aku pun ajaklah dia buat spek dekat kedai kawan dia di seksyen 7.

ikutkan hati aku nak buat spek yang bingkai penuh. so try punya try dan test lagi cuber, akhirnya aku pilih satu spek ini yang berwarna ala-ala merah hati gitu..hehe..punyalah banyak spek aku try dan test, akhirnya aku terpikat dekat spek ini sebab warnanya..


memang susah betul nak pilih, sebab aku tak suka sangat spek yang bila pakai kembang tudung nyer.. so terpaksalah pilih yang betul-betul kan. jenama spek itu pun jenama NEW YORK..kalau spek aku dulu jenama levis, so dapat case yang di buat dari levis jeans..yang kali ini aku tak tahu pulak case dia macam mana, tapi nanti aku dapat topi dari new york..hehe

kebetulan hari ini kedai tu buat sale, so murah sikit..tapi cecah rm400 jugaklah..hehe..mamposs aku..then, lepas dah pilih spek yang berkenan di hati, aku pun g cek power..spek aku yang dulu power nye 250, 275..tapi sekarang bila cek balik dah naik jadi 300, 350 dengan silau sekali 50..atoyaii, patutlah aku macam rabun ayam je..hehe

sebelum itu aku tanya kak mona dulu okay ke spek yang aku pilih ni.. dia cakap okay je..cun, menyerlah mata kau..hehe..lepas itu aku tanya lagi cantik ke, okay ke? banyak kali lah jugak aku tanya dia..last-last dia jawab, ' kau nak aku puji kau comel lah tuuu??' hehehe..

takdalah, aku takut nanti nampak kelakar ke, pelik ke, x cantik ke, tak comel ke, nampak tua ke,, so nak elakkan dari semua benda tu aku kena dapatkan kepastiann..hehe..sekarang aku dah tak sabar nak pakai spek baru..nanti duit spek itu boleh claim dekat company..hehehe..jimat sikit duit..

so, minggu depan bolehlah aku rasmi spek baru, so mesti kekok sebab dah lama jugak keluar tak pakai spek, asyik pakai lens je kan. patutlah aku pakai lens pun dah kurang nampak. kabur semacam je, rupanya power sudah naik bahh..hehe..oklah aku cau cin cau dulu ea..selamat berbuka..askum..

1 insan terpilih:

.zara. said...

huhu! best nye spec baru!
zai ni ha tah bile nak tukar...
dah setahun lebih gak la spec tu.
almost 2 kot. wuhuuu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA