~CEPAT KLIK LINK INI~

Sunday, August 28, 2011

berpuasa tapi mulut masih menganyam ketupat

assalamualaikum..


tum tam tum tam tom bunyi mercun, 
kak limah jerit terlompat lompat,
wajah cantik lagilah cun,
tapi mulut tak habis menganyam ketupat..


ha, kak limah sekalian, ada ke time-time puasa ini mulut menganyam ketupat? ala biasalah, mulut orang tak boleh nak tutup kan. lainlah mulut periuk ke, boleh jugak tutup ngan tudung periuk..walaupun dalam bulan puasa, tapi mulut still boleh berkata-kata. so ada masalah ke??

aii mestilah ada masalah..kalau mulut tu ada insurans and cakap benda-benda baik takpelah, sedap jugak telinga ni dengar. tapi kalau cakap benda yang bukan-bukan, 18sx semuanya, boleh cair taik telinga dengar.

apa ke orang ni semua tak tahu ni bulan puasa. ke diorang ingat ni bulan zulkaedah? apa nak jadilah kan semua orang ni..tak hormat langsung bulan puasa..apa diorang ni tak puasa ke?? opss..tak baik fitnah..


so, aku harapkan, mereka-mereka yang hanya menahan mulut semasa berpuasa dan mengeluarkan kata-kata yang tak sepatutnya selepas berbuka puasa, di harapkan berhentilah sebelum terlambat. maybe diorang rasa penat sangat kot menahan kata sebab puasalah katakan. nanti terbatal pulak ataupun tak dapat pahala. so masa lepas berbukalah waktu yang sesuai untuk meluahkan perasaan..haha..pandai jugak diorang ni..

p/s: biasalah asam garam kehidupan..
0 insan terpilih:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERTULIS ADALAH HAK MUTLAK KONICHIWA